Veelgestelde vragen

Ja, het ROM-Pedaal is geschikt voor alle fietsen! Twijfel je? Neem contact op.

Het ROM-Pedaal neem je makkelijk mee op vakantie. Niet alle fietsenwinkels zijn bekend met het ROM-Pedaal. De juiste montage is belangrijk, neem daarom altijd de montagehandleiding mee. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

fietsen op maat principe crank verkorter en rom pedaalHet verschil zit in de beenstrekking! Met de ROM-oplossing blijft de volledige beenstrekking behouden en bij crankverkorting word je beperkt in de strekking. Hierdoor ga je asymmetrisch fietsen, wat het fietsen onprettig maakt. Dit kun je het best vergelijken met de situatie waarbij je met je ene been op de weg loopt en met het andere been op het trottoir. De meeste mensen hebben alleen een beperking in het buigen en niet in het strekken! Neem bij vragen contact met ons op.

De bewegingsuitslag die je knie maakt met een CPM of ROM-oplossing is exact gelijk. Met de ROM-oplossing maak je een ronddraaiende beweging en met een CPM een lineaire beweging. Het CPM is een passieve vorm van mobiliseren en de ROM-oplossing is een actieve vorm. Neem voor meer informatie contact met ons op.

ROM (Range Of Motion) is de term die voor de bewegingsuitslag van een gewricht wordt gebruikt. Met een excentrische draaicirkel wordt de bewegingsuitslag van het knie- en heupgewricht beïnvloed. En dat is precies wat onze producten doen.

Neem voor meer informatie contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Het pedaal is gemonteerd aan het uiteinde van een metalen arm. Deze metalen arm wordt crank (of pedaalarm) genoemd.

Heb je een andere vraag?

fietsen-hulpmiddelen-pedalen-trappers