Heeft je cliënt na de operatie een beperkte knieflexie?

Bij een beperkte flexie van de knie, bijvoorbeeld na een operatie, is de ROM-Reva een goed hulpmiddel. Deze oplossing maximaliseert de bewegingsuitslag, terwijl de juiste fietshouding behouden blijft. Als fysiotherapeut stel je dit fietshulpmiddel in op de maximale flexie en extensie van de cliënt.

De ROM-Reva is flexibel instelbaar van 70 t/m 110 graden buiging, waarbij het strekken van de benen aan beide kanten gelijk blijft.

De afbeelding hieronder geeft het principe van de werking weer.

Het fietshulpmiddel voor de fysiotherapie-praktijk past op iedere ergometer en wordt gemonteerd tegen de bestaande crank van de ergometer.

Wil je de pedalen van de ergometer makkelijk kunnen verstellen?

De Crankverkorter Pro blinkt uit in éénvoud en is ontwikkeld als alternatief op de ROM-Reva. Met het verstelbaar maken van de pedalen kan je cliënt de volledige pedaalomwenteling maken met een knieflexie vanaf 70 graden.

Onderstaand de belangrijkste verschillen tussen de ROM-Reva en de Crankverkorter Pro:

  • Voor het gebruik van de Crankverkorter Pro dien je de pedalen aan beide zijden in te stellen en met de ROM-Reva is dat aan één zijde (alleen op het aangedane been).
  • Met de Crankverkorter Pro wordt de opstap op de ergometer groter, omdat het pedaal in een hogere stand staat. Met de ROM-Reva verandert de opstap niet.
  • Het zadel komt met de Crankverkorter Pro in een hogere stand te staan. Met de ROM-Reva blijft het zadel op de normale hoogte.