Actief de flexie en extensie oefenen in de fysiopraktijk na een knie-operatie?

Bij een beperkte flexie van de knie, bijvoorbeeld na een operatie is de ROM-Reva het beste fietshulpmiddel op de ergometer of hometrainer in de fysiopraktijk. Vaak is de extensie van de knie van de cliënt (nagenoeg) volledig. De fysiotherapeut stelt de ROM-Reva in op de maximale flexie en extensie van de cliënt.

Vanuit de originele pedaalstand van de ergometer stel je de ROM-Reva in op het aangedane been. Met één sleutel kunnen alle verstellingen snel en makkelijk worden gedaan. Al vanaf 70 graden flexie kan uw cliënt de volledige pedaalomwenteling maken, met behoud van de juiste, comfortabele fietshouding.

De afbeelding hieronder geeft het principe van de werking weer.

De ROM-Reva past op iedere ergometer en hometrainer en monteer je tegen de bestaande crank.

Wil je als fysio eenvoudig de lengte van de huidige crank aanpassen?

De Vario Crankverkorter verkleint de gehele draaicirkel van het pedaal (dat is van invloed op zowel de flexie als extensie van de knie). De ROM-Reva biedt meer flexibiliteit: daarmee wordt zowel de flexie als de extensie optimaal afgestemd op de kniebeperking van de cliënt.

De Vario Crankverkorter is voor de fysiotherapeut eenvoudig verstelbaar op de crank van de ergometer of hometrainer. Vanuit de originele pedaalstand verschuif je het pedaal op de gewenste pedaalarm-lengte.

Er is maar één sleutel nodig voor het verstellen van de crank.

De Vario Crankverkorter monteer je tegen de bestaande pedaalarm (crank) van de hometrainer of ergometer.